Fashion Week a Petra Balvínová

Fashion Week a Petra Balvínová

11. apríla 2017, Mercedes Benz Prague Fashion Week 2017, Petra Balvínová, kolekcia Myself jeseň a zima 2017/18

Sponzorovanej odkazy:

Jarný Mercedes Benz Prague Fashion Week 2017 bol v znamení noviniek pre druhú polovicu tohto roka. Návrhárka Petra Balvínová tu prezentovala kolekciu Myself pre jeseň/zimu 2017/18.

Všetko v kolekcii Petry Balvínovej bolo v znamení šilt, vreciek aj batohov, ležérnosti a jednotlivé kúsky v dokonalom zladení do najmenšieho detailu. Celkové poňatie a nálada kolekcie je v znamení jednoduchých línií, čistých a veľmi ženských strihov. A má plno originálnych detailov so zaujímavou multifunkčnosťou. Napríklad veľké naberané vrecká na voľných nohaviciach, kabátoch, sukniach aj šatách sú nielen zaujímavým a efektným prvkom, ale sú aj plne funkčné.

Prispôsobovať si model podľa nálady umožňujú nielen šilty zavesené na šnúrkach v dekolte, ale aj odnímateľné kožené remienky upevnené pod pätkami vreciek. Rovnaká prírodná koža sa opakuje aj na opaskoch zvýrazňujúcich siluetu kabátov. Vrcholom prepojenia kreativity a funkčnosti, s ktorým si návrhárka pohráva v celej kolekcii, sú látkové batohy s vreckom, všité do zadných dielov oblečenia.

Pri voľbe farieb dizajnérka stavila na farebnú trojkombináciu svetlo šedej, béžovej a bielej, doplnenú o akcenty červenej a horčicovo žltej. Z materiálov je využitá najkvalitnejšia vlna, koža, denim, hodváb a bavlna. V ucelenej kolekcii nechýbajú vlnené mikiny s trendovými vysokými goliermi, rovnako ako denimové kabátiky, dlhé nohavice aj culottes (nohavice v dĺžke tesne pod kolená).

Svoj um práce s kožou značka TIQE prezentovala predovšetkým na kabátoch, ale aj šatách a topoch. V kolekcii nechýbali ani obľúbené košele a košeľové šaty, tentoraz s elegantnými dlhými rukávmi, a sukne v rôznych prevedeniach – elegantné puzdrové, dlhé šifónové alebo plisované v metalickej striebornej farbe. Všetko potom dopĺňajú šaty v midi dĺžke s originálnymi prestrihmi v páse.

Pozri na kolekciu Petry Balvínovej Myself pre jeseň a zimu 2017/18 na videu z Fashion Weeku , stojí za to.

Zdroj foto: TIQE; lucie Kryštofová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.