London Fashion Week a Franco Arazzi

London Fashion Week a Franco Arazzi

31. marca 2017, London Fashion Week, ateliér Franco Arazzi, kolekcie tašiek a batohov, kolekcia Mulgtibags Rebels

Sponzorovanej odkazy:

V rámci London Fashion Week prebehla koncom februára 2017 v originálne zrekonštruovanom industriálnom priestore Devonshire Square v Londýne ostro sledovaná módna prehliadka Oxford Fashion Studia. A na tejto prestížnej akcii bol jediným českým zástupcom pražský ateliér Franco Arazzi, ktorý tu prezentoval svoju novú kolekciu kabeliek Mulgtibags Rebels. A veľmi úspešne! Ateliér vyvolal svojou kolekciou značný záujem médií aj odbornej verejnosti.

Mottom kolekcie bolo: „Sme rebeli! A ty? Žiadne konvencie. Žiadne pravidlá. Batoh X taška X cross-body. Všetko v jednom. Slobodná voľba. Koža a povrazy. Len zauzliť, prehodiť a ísť! “

A táto glosa mala jasný cieľ – osloviť obzvlášť (ale nielen) mladé moderné dievčatá a mužov. Výborne to ladilo s poňatím kolekcie pre prehliadku a otrhaným džínsovým lookom modelov a modeliek. Skvele potom všetko zapadalo do industriálneho priestoru, v ktorom sa akcia konala.

Kolekcia Multibags rebels je pre jej autorky, Olin Francovú a Jitku Arazimovú, vyústením ich experimentovania s multifunkčnosťou kabeliek. Ateliér Franco Arazzi bol oslovený usporiadateľom na základe prezentácie v britskom VOGUE. „Samozrejme sme to s radosťou prijali,“ hovoria dizajnérky. „Predviedli sme šesť modelov multibag v rebelskom štýle: hovädzina v spojení s hrubými povrazmi, kde ich preväzovaním sa mení funkcia multibag z batohu na tašku alebo vak,“ vysvetľuje Olina Francová. „Výzvou pre nás bolo aj požadované oblečenie modeliek. Pretože odevy nešijeme a nechceli sme použiť modely niekoho iného, zvolili sme recykláciu džínsov, ktoré podčiarkli svojim "otrhaným lookom“ vyznenie predvádzaných modelov," dodáva Jitka Arazimová.

Obe výtvarníčky sa potešili nielen ohlasmi divákov a modeliek na prehliadke, ale aj faktom, že sa prehliadky zúčastnili priaznivci ako z Británie, tak aj z Česka. Záujem prejavila aj odborná verejnosť a médiá, napríklad fotografie modelky Beckie Stewart so srstnatým modelom Ribelle sa objavila aj v anglickej verzii časopisu Vogue. Počas sobotného popoludnia a večera sa predstavilo so svojimi modelmi okolo 30 návrhárov z celého sveta a prehliadku zakončila after party, ktorá sa konala v Sushisamba bare, v tretej najvyššej budove Londýna Heron Tower.

Ateliér Franco Arazzi, to sú dve dizajnérky – Olina Francová a Jitka Arazimová. Ateliér sa venuje dizajnu kožených kabeliek, tašiek a batohov, ktoré sú svojím originálnym rukopisom jasne rozpoznateľné. Kabelky vznikajú len na objednávku a v malých sériách a všetky sú autorskými originálmi. Do povedomia slovenského trhu sa kabelky dostávajú vďaka prehliadkam dizajnu, ako je Czech Design Week, aj prostredníctvom popredných českých butikov ponúkajúcich originálny český design. Ateliér je známy aj svojimi neziskovými projektmi Chemohats , čo sú originálne pokrývky hlavy pre ženy po chemoterapii, a tiež Handibags , kde sú to pre zmenu tašky pre hendikepovaných zohľadňujúce ich špecifické potreby.

Zdroj foto: Oxford Fashion Studio, Karolína Holubová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii módni návrhári.