Ako vybrať tie najlepšie spoločenské šaty?

Ako vybrať tie najlepšie spoločenské šaty?

7. februára 2017, výber, spoločenské šaty, plesová sezóna

Sponzorovanej odkazy:

Spoločenská a plesová sezóna je v plnom prúde, ste na ňu pripravené? Poradíme vám, ako vybrať tie najlepšie spoločenské šaty!

Áno, plesová a spoločenská sezóna sa rozbehla. Mnohé z vás dámy iste premýšľajú o nových spoločenských šatách. A iste viete, ako je to pre každú ženu s veľkosťou väčšou ako 42 ťažký cieľ. Ale nezúfajte! Aj na bacuľky návrhári myslia!

Pre postavu typu jablká

Typ postavy s väčším objemom v hornej polovici tela, teda hrudi, keď hrudník býva spravidla väčší ako obvod bokov. Dámy s týmto typom postavy majú štíhle ruky a nohy a širšie ramená. Kilá navyše sa ukladajú na bruchu a na hrudníku. Vyberajte šaty, ktoré pútajú pozornosť od stredu tela a zvýraznia vaše prednosti. Teda radšej šaty s dlhšími rukávmi a snažte sa zvýrazniť dekolt a krk – ideálne s výstrihom v tvare písmena V. Pod šaty je vhodné si obliecť sťahovaciu bielizeň, napr. sťahovaciu spodničku alebo sťahovacie nohavičky s vyšším pásom.

Vhodné sú puzdrové šaty Collectif Regina, alebo úzke šaty Lindy Bop Stella.Vhodné sú puzdrové šaty Collectif Regina, alebo úzke šaty Lindy Bop Stella.

Postava typu hrušky

Postava hrušky je podobná tvaru trojuholníka – s výrazne väčším obvodom bokov než je obvod pŕs. Boky, stehná a zadoček sú veľmi výrazné a ramená úzke. Pri výbere správnych šiat siahnite po strihu, ktorý pridá na objeme v ramenách a prsiach. Také, ktoré zamaskujú silnejšie boky, pritiahnu pozornosť k vrchnej časti tela a dlhšie sukne zakryjú silnejšie nohy. Aj pod tieto šaty je vhodná sťahovacia bielizeň pre vytvarovanie línie pásu a push-up podprsenka na pridanie potrebného objemu hrudníka.

Šik budú čierne kvetované šaty Lady V London Lyra alebo šaty Chicwish Glamour.Šik budú čierne kvetované šaty Lady V London Lyra alebo šaty Chicwish Glamour.

Typ presýpacích hodín

Pre tento typ postavy je typický rovnaký obvod pŕs a bokov, pás je výrazne užší. Postava je vyrovnaná a tuk sa ukladá rovnomerne vo všetkých partiách. Dôležité vybrať strih zdôrazňujúci pás. Postava presýpacích hodín je teda ako robená na retro šaty. Nie je pre vás vhodnejšieho oblečenia. Môžete si dovoliť ako áčkový strih, tak aj šaty puzdrového strihu.

Perfektné sú šaty Lady V London Ursula, alebo šaty Lady V London Lyra.Perfektné sú šaty Lady V London Ursula, alebo šaty Lady V London Lyra.

Pár tipov na to

  • Farby a vzory si voľte s rozmyslom a s ohľadom na príležitosť, ku ktorej šaty kupujete.
  • Ak máte nejaké partie, ktoré chcete zakryť, voľte radšej tmavšie odtiene.
  • Ak nie ste vysoká, vyberajte šaty s dĺžkou ku kolenám, nie dlhé až na zem.
  • Všetky typy postáv uvítajú predĺženie nôh topánkami na vyššom podpätku.
  • Šaty s výstrihom do V alebo so zavinovaním cez prsia, pristanú hlavne dámam s objemnejším hrudníkom.
  • Partie, ktoré chcete zvýrazniť, znesú výrazné vzory i farby.

Všetky a mnohé ďalšie apartné kúsky zaobstaráte v e-shope s retro a vintage šatami Blanka Straka .

Zdroj foto: Blankastraka.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Pavla Jelínková. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári, vlasy a účesy a značky a značkové oblečenie.