Men Fall /Winter 2016 collection Louis Vuitton

Men Fall /Winter 2016 collection Louis Vuitton

11. októbra 2016, Louis Vuitton, pánska kolekcia Louis Vuitton. LV, Kim Jones, Louis Vuitto jeseň / zima 2016, kolekcia Louis Vuitton, jeseň 2016, zima 2016

Sponzorovanej odkazy:

Fotografie Jacquesa Henriho Lartigue, na ktorej je vyobrazený stoh kufrov s iniciálmi LV v tieni ikonickej Eiffelovej veže, sa stal kľúčovým bodom pre celú pánsku kolekciu pre nadchádzajúcu sezónu jeseň /zima 2016. Výsledkom je kolekcia oblečenia, ktorá siaha do histórie bohatého dedičstva značky Louis Vuitton , ale zároveň sa stále stretáva so súčasnostným šatníkom moderného muža.

Cesta medzi minulosťou a súčasnosťou

„Túto sezónu som bol inšpirovaný Parížom – starým a novým,“ hovorí Kim Jones, umelecký riaditeľ pánskych kolekcií Louis Vuitton. Konverzácia medzi štýlmi z minulosti a tými súčasnými začína érou art deco. Tá stanovila Paríž ako hlavné mesto umenia, kultúry a módy, ale tiež objavila modrú potlač ako vzor mužskej elegancie. Mostom, ktorý potom módu dôb minulých a súčasné trendy prepája, sa stal Alexis Von Rosenberg známy ako Baron de Rede. Tento prominentný francúzsky aristokrat a bankár žil od roku 1922 až do roku 2004 a predstavuje tak dokonalý spájajúci prvok oboch období.

Nadčasový look vďaka značke Louis Vuitton

Pánska kolekcia LV ponúka úplné základy mužských šatníkov, ktoré nikdy nevyjdú z módu. Patria sem trenčkoty, dokonale padnúce obleky i svetre, ktorým nechýba funkčnosť, prepracovanosť a štýl. Cesta medzi rôznymi obdobiami potom pokračuje zaujímavou voľbou materiálov. Vrchné oblečenie je ľahké a odolné a dokonalé je ako zvonku, tak aj zvnútra. Kašmír sa v kolekcii mieša s hodvábom pre neuveriteľnú ľahkosť. Louis Vuitton pre túto sezónu nezabudol ani denim, kedy džínsy pretvoril do luxusného vzhľadu.

Nezameniteľný monogram

Ťažiskovým motívom celej kolekcie je nezameniteľný monogram značky Louis Vuitton, patrný predovšetkým na doplnkoch. Toto ikonické plátno Kim Jones pretvoril v nadčasovej novej variácii. Monogram Eclipse prináša dokonalý pohľad na kontrast tónov sivej a čiernej, monogram Illusion si potom hrá s kontrastom matu a lesku na kožených taškách a kufroch. Doplnky a oblečenie z kolekcie Louis Vuitton pre jeseň a zimu 2016 sa však nesú na rovnakej vlne a vzájomne si prepožičiavajú farby aj motívy.

Foto: Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.