Farebná inšpirácia od Petry Balvínovej

Farebná inšpirácia od Petry Balvínovej

26. mája 2016, Petra Balvínová, TIQE, jeseň 2016, zima 2016, zima 2017, Mercedez-Benz Prague Fashion week, týždeň módy

Sponzorovanej odkazy:

Hneď prvý prehliadkový deň jarného Mercedez-Benz Prague Fashion week priniesol divákom možnosť zhliadnuť kolekciu Petry Balvínovej. Tá sa venovala hneď niekoľkými témam. Oslavovala ženu, remeselné práce aj okrúhle desiate výročie značky TIQE, ale predovšetkým priniesla záplavu farieb, ktorá dokonale rozveselila biely prehliadkový priestor strahovského ateliéru A1.

Farby na note punku

Návrhárka Petra Balvínová rozdelila svoju kolekciu pre jeseň /zimu 2016/2017 na dve časti. Prvú z nich poznamenala inšpirácia vo svete punku. Na drsný štýl plný čiernej farby ale zabudnite, táto módna návrhárka ho vidí úplne inak. „Chcela som sa prehliadkovou kolekciou odlíšiť od zabehnutého trendu módy, a tak som vytvorila punkovú kolekciu. Punk – anarchia pre mňa v dnešnej dobe nepredstavuje drsný štýl ocvočkovaných a roztrhaných modelov, v ktorom chodia všetci, ale naopak presladený nevinný look až s lolitkovskými prvkami, "hovorí Petra Balvínová. Svoje "nevinné bábiky“ tak návrhárka obliekla do modelov v sýto ružových, hráškovo zelených a červených tónoch, nechýbali bodky ani výrazné vzory. Táto časť kolekcie sa tiež v mnohom vracala do 70. rokov, čo môžeme vidieť na syntetických materiáloch, veľkých golieroch i bielych nadkolenkách.

Modely s originálnym rukopisom

V druhej časti kolekcie už ste mohli nájsť klasický nezameniteľný a originálny rukopis návrhárky Petry Balvínovej. Predstavila predovšetkým perforované šedivé modely rafinovane odhaľujúce telové kombiné pod šaty. Ich vzhľad potom k dokonalosti priviedli predovšetkým ručne vytvárané aplikácie z vrstvenej látky a vyšívaných korálikov. Divákov najviac oslovili dvoje veľmi zložité puzdrové čierne šaty, ktoré realizovala sama návrhárka od začiatku až do ich konečnej podoby. Povestnou čerešničkou na torte celej kolekcie sa potom stali dlhé hodvábne bodkované šaty s trakmi na chrbte v bielom a čiernom, ktoré prehliadku uzatvárali. Už v júli sa však môžete tešiť na ready-to-wear kolekciu, ktorá bude na túto kolekciu nadväzovať. Zachované zostanú strihy a niektoré ďalšie prvky, ale modely budú prenesené do moderného pure looku.

Zdroj: Petra Balvínová

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.