Max Mara predviedla svoju kolekciu jeseň /zima 2015-16 vo výnimočnom prostredí galérie Mánes

Max Mara predviedla svoju kolekciu jeseň /zima 2015-16 vo výnimočnom prostredí galérie Mánes

2. novembra 2015, max mara, maxmara, max mara jeseň, jesenné kolekcie, módna prehliadka Max Mara

Sponzorovanej odkazy:

Módna prehliadka Max Mara vo štvrtok 8. októbra sa konala vo výnimočnom prostredí galérie Mánes v Prahe.

Exkluzívna akcia venovaná kolekcii Max Mara jeseň / zima 2015–16, bola inšpirovaná Marilyn Monroe.

Max Mara a Marilyn Monroe, ikony klasicky šik vzhľadu, krásy a inteligencie. Po naštartovaní kariéry sa Marilyn vymanila z hollywoodskeho prostredia večierkov a zapísala sa do večerných kurzov UCLA (Kalifornská univerzita v Los Angeles). Bola vášnivou čitateľkou, ktorá po sebe zanechala knižnicu obsahujúci vyše 400 titulov od autorov ako John Milton, Albert Einstein a Fjodor Dostojevskij. Sama tiež písala, konkrétne elegantné básne, britké glosy a dojemné pamäti, v ktorých sa zverila: „Boli dni aj týždne, kedy som stála o spoločnosť druhých len veľmi málo, aby som sa mohla plne ponoriť do čítania.“ Marilynina inteligencia vyžaruje i z plážových fotografií , ktoré s ňou v roku 1962 nafotil George Barris. Na jednej z nich má na sebe len veľmi obnosený pánsky sveter na zapínanie (kardigan) s nórskym vzorom, ktorý si priťahuje tesne k telu vo chvíli, keď rozosmiata, so zaklonenou hlavou a vlasmi vlajúcimi vo vetre stojí na kraji oceánu. Iná z fotografií zachytáva Marylin na piesku, zahalenú do opranej deky z ťavej srsti.

Kolekcia Max Mara jeseň-zima 2015/2016 predstavuje šatník, ktorý bude tak ľahký a hebký ako ona deka a ktorý bude dodávať taký pocit pohodlia a spriaznenosti ako onen kardigan. Ikonické kabáty novej kolekcie sa nosia zvodne, s evokováním pôvabu luxusných plážových plédov. Bombera, zimné kabáty, krátke dvojradové kabáty, krátke vlnené kabáty s kapucňou a mikiny – Marilyniny klasiky pánskeho šatníka označované ako „my time – môj čas“ sú novo interpretované v prevedení z ťavej vlny, kašmíru, alpaky a prešívaného hodvábu, rovnako ako jej ikonické šaty pripomínajúce luxusné kombiné, korzety a puzdrové sukne. Siluety sú buď zmenšené alebo naopak maximálne zväčšené. Farebná škála evokuje ono slávne plážové fotenie. Vo svetlom prevedení sa objavujú: ťavia, piesková, karamelová a slonová kosť. U pletenín z kašmíru ľahkých ako pierko, flísových tvídov, štruktúrovanej alpaky a norkových kožušín, ktoré u niektorých modelov vykukujú zo švov kabátov, sa objavujú tóny farieb vyšisovaných slnkom v škále od púdrovo ružovej po žlté, zelené a modré odtiene. Kabelka typu Holywood vyrobená z lesklej konskej usne alebo teľaciny s typickým elegantným zapínaním dodáva nositeľkám diskrétny pôvab. Najnovší model sa nosí ako batôžtek. „Dajte dievčaťu tie správne topánky a ona si dokáže podmaniť svet,“ žartovala v jednom zo svojich slávnych vyhlásení Marilyn. Prirodzene sme teda do kolekcie zaradili lodičky na vysokom podpätku z konskej usne a flitrov. Sú tu ale aj klasické nízke mokasíny so strapcami na priehlavku. Marilyn v mokasínach z konskej usne a pastelových okuliaroch na čítanie – to je vízia, ktorá je inteligentná, tak moderná a sexy. „Správne topánky“, mala na prehliadke aj Simona Krainová, ktorá si podmanila všetkých v sále, záverečný model prehliadky vyniesla s gráciou jej vlastnou.

Akciu si nenechalo ujsť veľa ľudí nielen z fashion oblasti. Stretnúť ste tu mohli napríklad Zuzanu Straško, Ivanu Jirešová, ale aj grófku Nostitz.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Ostatní. Článok nájdete v kategórii módni návrhári.