Vyrazte na jazdu po Kalifornii s kolekciou Louis Vuitton Cruise 2016!

Vyrazte na jazdu po Kalifornii s kolekciou Louis Vuitton Cruise 2016!

20. októbra 2015, Louis Vuitton Cruise 2016, LV, Louis Vuitton lookbook, značkové oblečenie

Sponzorovanej odkazy:

Cruise kolekcia značky Louis Vuitton 2016 je vskutku impozantným a zaujímavým počinom. Jej aktérmi sú krajina a celosvetová atmosféra, ale predovšetkým sa Nicolas Ghesquiére nechal inšpirovať architektúrou vily Boba Hope. Aby zachytil kontrast medzi surovým exteriérom a luxusným interiérom, umiestnil do kolekcie kúsky strohé a minimalistické, ale aj ozdobné a výrazné oblečenie. Celkovo sa potom dá kolekcia rozdeliť do niekoľkých samostatných sekcií, ktoré zachytávajú rôzne použité štýly.

Tradícia kože

Kožu, jednu zo súčastí identity značky, nám tentoraz Louis Vuitton predstavuje v mnohých rozličných podobách. Dlhé sukne sú tvorené z kože veľmi mäkkej, že si ju môžete ľahko pomýliť s hodvábom, na blúzkach zase môžeme objaviť trojrozmerné krajkové vzory. Tesné puzdrové šaty sú potom ušité z kože pripomínajúcej kožu aligátora. Oblečenie je potom sprevádzané „tvrdšími“ koženými doplnkami, ako sú napríklad kožené opasky s kovovými detailmi.

Hollywoodsky luxus

Aj v sekcii s názvom hollywoodsky luxus nájdeme kožu, ktorá je tentokrát spracovaná do podoby „kapesníčkového“ riasenia zo splývavej a ľahkej kože alebo hodvábneho mušelínu. Krásne sa toto spracovanie vyníma na šatách, ktoré tak tvoria alternatívu ku klasickým večerným róbam. Na kalifornské umenie potom odkazujú prešívané farebné kabátiky inšpirované päťdesiatymi rokmi.

Výlet do púšte

V tejto sekcii nájdeme úžasnú hru kontrastov, ktorá spája lesk a mat, látky splývavé aj pevné, dekoratívnosť i jednoduchosť. Šaty sú strihané tak, aby kopírovali telo a zafarbené sú do typicky púštnych odtieňov khaki či pieskovej. Predstavuje sa tu aj kamufláž vzor či kvetinové motívy.

Colorama

V sekcii Colorama sa stretávame s geometrickými a minimalistickými strihmi, ktoré oslňujú predovšetkým kombináciami farieb. Prevažuje studená modrá, teplé odtiene oranžovej a potom viac farebné 3D vzory inšpirované indiánskym folklórom.

Charizmatická ženskosť

Táto sekcia potom predstavuje silné a asertívne ženy v oblečení inšpirovanom hrdinkami histórie, ako bola napríklad Johanka z Arku. Hlavným prvkom je čierna farba, ktorá umocňuje gotický vzhľad aj anglická krajka v jemnej koži.

Foto: TZ Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana Krajčová. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a značky a značkové oblečenie.