Letné tipy v starostlivosti o vlasy

Letné tipy v starostlivosti o vlasy

5. júla 2015, starostlivosť o vlasy, letná starostlivosť o vlasy, vlasová kozmetika, ochrana pred slnkom

Sponzorovanej odkazy:

Väčšina z nás s radosťou sleduje módne trendy. Zameriavame sa najmä na oblečenie a doplnky. Každú sezónu sa objavujú must have kúsky, farebné trendy a novo vytvorené strihy z dielní módnych návrhárov. Zaplaví nás veľké množstvo informácií, ako kombinovať outfit a na aké príležitosti sa dokonale hodí. Do módneho sveta ale taktiež patria trendy v líčení a účesoch. Málokto si už uvedomuje fakt, že dokonalý look začína v starostlivosti o telo. Tentoraz sa zameriame na účesy a pokúsime sa nahliadnuť pod pokrievku letnej starostlivosti o vlasy.

Žiadna škola sa nedá vyštudovať bez potrebných základov. Začneme od základnej starostlivosti, bez ktorej nemôže byť žiadny účes dokonalý. Zdravé vlasy a pokožka hlavy sú prvým stupňom k úspechu.

"Základná starostlivosť zahŕňa správne zvolený šampón a masku či kondicionér. Šampón aplikujeme aspoň dvakrát, dobre opláchneme a následne použijeme masku alebo kondicionér. Výber prípravkov je pritom kľúčový. Ich výber je vhodné konzultovať s odborníkom, "hovorí Michal Trnečka z kaderníckeho salónu Perfect.

V lete sú vlasy často dehydrované. Príčina sa skrýva v opakovanom namáčaní a sušení na slniečku, preto je veľmi dôležité venovať vlasom počas letných dní špeciálnu starostlivosť. Na trhu nájdeme špeciálne vytvorené starostlivosti, ktoré sa zameriavajú na vplyv slnečného žiarenia. Dôležitý je pritom šampón obmývajúci chlór a soľ usadenú vo vlasoch. Ďalej nezabúdame na hydratačnú masku, ktorá dodá pružnosť, lesk a UV ochranu. Skvelým doplnkom sú olejčeky po kúpaní. Princíp je rovnaký ako u olejčekov na opaľovanie, ich cieľom je chrániť pokožku hlavy.

"Odporúčam Morphosis – slnečný rad od firmy Framesi. Obsahuje After sun shampoo, ktorý dokonale odstraňuje zvyšky piesku, soli a chlóru. Následne After sun condicionér pre výživu a hydratáciu. Zaisťuje tiež obnovenie vlasovej štruktúry po opaľovaní. Za zmienku stojí ešte Sun protective invisible spray – pomáha chrániť pred negatívnymi vplyvmi slnečného žiarenia. Celá táto rada obsahuje extrakt z ibišteka, ktorý zvláčňuje a chráni vlasy pred dehydratáciou aj UV žiarením ", prezrádza svoj tip Trnečka.

Každý máme však iný typ vlasov a rozhodne nespoliehajme na bežné delenie produktov v drogériách podľa farby vlasov. Správna cesta k zdravým a dobre vyzerajúcim vlasom vždy začína pri dverách skúseného profesionála.

Foto: www.kadernictviperfekt.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina Bečková. Článok nájdete v kategórii vlasy a účesy.