Pánske jarné topánky - výber trendov

Pánske jarné topánky - výber trendov

25. apríla 2015, pánske topánky

Sponzorovanej odkazy:

Jarná kolekcia sa obracia k formálnej móde ako k hlavnému zdroju inšpirácie. V jej čele kráča Dandy 18. storočia – symbol ležérnej avšak elegantnej módy. Už ale môžeme vynechať spoločenské nohavice s nažehlenými pukmi a cylindre uložiť do skríň. Uspokojíme sa s poltopánkami, oxfordkami alebo stále viac obľúbenými poltopánkami typu derby. Ďalej sa v našich skrinkách na topánky bude dariť aj mokasínam. Avšak ak štýlu mestského šviháka nefandíte, porozhliadnite sa v športových sekciách predajní s obuvou. Trendy sú snáď všetky typy sneakers. Čím vyššia podrážka, tým lepšie. Iste vás počas čítania napadlo – kde takéto topánky kúpim? Urobme si teda menší prehľad.

www.geox.com

Keď sa povie „dandy štýl,“ predstavím si osobnosť Oscara Wilde. Ako by asi v dnešnej dobe vyzeral? Ako by sa obliekal? A teda aj obúval. Začneme našu inšpiráciu pri pánskych poltopánkach. Spomenula som derby štýl, ktorý má svoje výrazné špecifiká a niektorí z mužov si s ním ešte presne nevedia rady.

www.geox.com

Možno práve jarná sezóna ponúkne v tomto náhľade značný posun. Pre istotu si ujasníme rozdiel medzi typom obuvi Derby a Oxford. Derby zastupuje menej formálnu módu a základným rozdielom od „oxfordiek“ je otvorené šnurovanie. Topánky v štýle Oxford majú navyše prešitú špičku.

geox.com

Na polceste medzi Derby a Oxford sú takzvané Monk. Poltopánky, ktoré nemajú šnúrky ale pracky. Monk sa veľmi pomaly dostávajú do módy a majú veľký potenciál stať sa obľúbenými doplnkami šatníka a jednými z favoritov vo vašej skrinke na topánky.

Pre tieto štýly obuvi odporúčam navštíviť predajne Blažek alebo Elegy.

Pretože nechcem zabudnúť ani na priaznivcov športového štýlu, pozrieme sa ešte do sveta tenisiek. Spomenula som, že tohtoročným trendom sú jednoznačne sneakers. Nebojte sa vyvýšených podrážok.

geox.com

V módnom svete zostanú aj budúcu sezónu. Nosia sa tenisky nízke aj členkové. Medzi farbami v tejto sezóne povedie napríklad červená army zelená. Z čisto dámskeho pohľadu sú pre mňa príjemným kompromisom medzi poltopánkami a teniskami Desert boots.

www.geox.com

Komfortné a štýlové tenisky pre jarnú sezónu zakúpite napríklad v predajniach značky Geox.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina Bečková. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.