Šperky na bežný deň aj párty - ako a s čím ich nosiť?

Šperky na bežný deň aj párty - ako a s čím ich nosiť?

8. mája 2015, móda, nakupovanie, trendy, ženy, jar, obliekanie, doplnky, klenoty, zlato, striebro, šperky, kamene

Móda a všetko s ňou spojené je veľmi populárnym koníčkom väčšiny žien na celej planéte. Nielen, že nežné pohlavie doslova miluje nakupovanie, pri ktorom sa dokáže dokonale odreagovať a vďaka vyplavovaniu endorfínov tak zažívať skutočné pocity šťastia. Módny priemysel ženám všetkých vekových kategórií skvele dodáva sebadôveru, lebo aj obyčajná žena z davu, nie iba modelka alebo celebrita, sa môže obliecť tak, aby sa cítila krásna a sexi. K tomu, aby ste si vytvorili uhrančivý outfit, vám jednak pomôžu modely podľa poslednej módy, ale aj bižutéria a šperky, ktoré dokážu odevu dodať tú pomyselnú čerešničku na torte. Viete ako a s čím šperky ideálne kombinovať?

Perly opäť na výslní

Šperky, ako také, sa v histórii objavujú prakticky od nepamäti, ľudia skrátka vždy mali túžbu sa skrášľovať a páčiť sa nielen sebe, ale aj svojmu okoliu. K najznámejším klenotom bez sporu patria perly, ktoré boli modernou záležitosťou po dlhé stáročia a každá žena, ktorá ich vlastnila, nimi dokazovala svoje prestížne postavenie v spoločnosti a majetok. V posledných rokoch sa o perlových šperkoch príliš nehovorilo a svoje miesto si držali skôr v rýdzo formálnych kruhoch, kde je žiadúca elegantná a luxusná móda. Dnes je ale všetko inak a perlový náhrdelník či náramok môžete nosiť aj v bežný deň a kombinovať ich s voľnočasovou módou či dokonca s mikinou a teniskami. A ak si márne lámete hlavu nad tým, čím k narodeninám obdarovať najlepšiu kamarátku, sestru alebo mamičku, perly nikdy nič nepokazia a vy sa v očiach obdarovanej iste posuniete v cene.

Perly sú nesmrteľnou klasikou, autor: Eppi.cz. [pictureInfo]

Univerzálny šperky na deň aj večer

Málo ktorá žena si vystačí len s jedným párom náušníc a snubným prsteňom. Či už preferujete módu športovú, elegantnú alebo ležérnu, ako náhle sa prejdete okolo výlohy s blyšťavými kameňmi, automaticky sa zastavíte a zatúžite si kúpiť aspoň nepatrnú drobnosť, ktorá by vám spravila radosť minimálne na zvyšok dňa. Keď ale neviete, aké šperky kombinovať na bežné denné nosenie, ale aj na večernú párty alebo na ples, kedy sa jednoducho bez ozdoby nezaobídete, kúpte si jednoduchý strieborný náhrdelník v neutrálnych farbách, ktorý možno ľahko kombinovať s blúzkou a sakom do práce, ale aj ku koktejlovým šatám alebo k večernej róbe. Striebro je skrátka stávkou na istotu, ktorá nikdy nesklame a môžete sa spoľahnúť, že bude moderné i za niekoľko desiatok rokov.

Strieborný náhrdelník môžete nosiť cez deň aj večer na párty, autor: Eppi.cz

Náušnice jedine kvalitné

Kým náhrdelníky alebo náramky je možné meniť prakticky denne a kombinovať ich s voľnočasovou aj elegantnejšou módou, na výrazné náušnice si väčšina dám príliš nepotrpí. Ba naopak, skôr preferujú jednoduché luxusné kúsky z pravého zlata a s kvalitnými kameňmi, ktoré sú univerzálne a nositeľné prakticky kedykoľvek a kamkoľvek. Náušnice majú tú výhodu, že vám neničia kožu, nespôsobujú alergické reakcie a ak sa nestotožňujú so žltou farbou kovu, môžete si zvoliť zlato ružové alebo biele, ktoré je od menej kvalitného striebra vzhľadovo na nerozoznanie.

Zlaté náušnice pre bežné denné nosenie, autor: Sperky-A-Diamanty.sk

Autorom článku je Veronika Sýkorová. Článok nájdete v kategórii doplnky a šperky a hodinky.