Trendy dámske jesenné svetre

Trendy dámske jesenné svetre

12. novembra 2014, svetrový kabát, jesenné svetre, pletený sveter, sveter kašmír

Sponzorovanej odkazy:

Dámsky sveter by som s prehľadom nominovala v kategórii skokana roka na prvé miesto. Počas posledných rokov sa síce objavil v nekonečnom množstve strihov, tvarov a farebných spracovaní, ale tento rok mi jeho posun pripadá najvýznamnejší. Možno zaujmete úplne iný postoj, ostatne rebríček módnej hitparády si môže zostaviť každý sám. Bavia ma oversize svetre, obdivujem funkčnosť kabátových svetrov, som nadšená z návratu ponča a užívam si ležérne outfity so svetrami, ktoré vyzerajú ako presne tie, aké nám šili babičky. Čo prinášajú jesenné trendy?

Pončo alebo oversize?

Začnime teda rovno u obrích svetrov, ktoré mnohokrát vyzerajú ako požičané kúsky od staršieho brata alebo s retro vzhľadom ako od dedka. Dnes už neplatí, že pončo je sveter, ktorý sa oblieka cez hlavu a nemá rukávy. Dnes mať pončo rukávy pokojne môže, a ak budeme chcieť, pokojne ho môžeme nazývať kabátový sveter alebo svetrová vesta. Terminológia je predsa až tak dôležitá, rovnako tak ako trendy. Priznajme si, že stále viac trendy je vyzerať ležérne. Tak, ako by sme nemali s obliekaním žiadnu prácu.

Narazili sme na kabátové svetre. Osobne si neviem predstaviť nič pohodlnejšieho. Na druhú stranu sa často stretávam s rozpakmi typu „ako ich kombinovať.“ Vlastne nijako. Svetrové kabáty sa nosia na dlhé mikiny, pletené šaty alebo na kožené nohavice. Variánt je naozaj veľa.

Mohair, kašmír a vlna

Pri výbere svetra väčšinou zohľadňujeme materiál. Tento rok dostávajú prednosť jemné svetre z kašmíru. Stále sa drží vpredu mohair a zároveň sa vracia vlna. Krátke vlnené svetre vyzerajú perfektne s boyfriend džínsami, alebo kombinované s ležérnymi teplákmi.

Na záver by som vyzdvihla jemné svetre dozdobené kontrastnými aplikáciami. To môžu byť cvočky, zipsy alebo len iný druh látky. V popredí je stále čipka a koženka, tak sa nehanbite byť sexi aj vo svetri.

Zdroj: www.zara.com , www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.