Čipka v jesennej móde 2014

Čipka v jesennej móde 2014

10. októbra 2014, čipka, krajkové šaty, zdobenie čipkou

Sponzorovanej odkazy:

Mohlo by sa zdať, že čipka vkĺzla do našich šatníkov s prekvapivou ľahkosťou. Šijeme z nej večerné róby, užívame si zaujímavé cropp topy a nezdráháme sa ani púhych detailov vytvorených pomocou čipky. Zmyselnosť, dôvtip a originalita sú tri výrazy, ktoré by možno dokázali vystihnúť balansujúcu povahu čipky. Balans na hrane vysokej elegancie a voľnočasovej módy.

Svoju novodobú cestu medzi bežne nositeľné materiály si čipka začala už v roku 2010, kedy sa objavuje výraznejšie v kolekciách slávnych návrhárov. Pôvabne ju spracovala napríklad značka Celine. Jedinečného poňatia a spracovania sa jej dostalo v rukách Riccarda Tisci pre značku Givenchy. Akýsi punc nositeľnosti vtlačil čipke Valentino. Z niečoho zmyselného a atraktívneho pre večerné akcie, vytvoril prvok so športovým razom vhodný aj pre bežné nosenie.

Jeseň 2014 sa ku čipke obracia s veľkou pozornosťou a necháva jej nemalý priestor vo svojom šatníku. Nikoho snáď už neprekvapí, že módny svet sa zamiloval do kontrastov a netradičných kombinácií. Čipka pôsobí ako vyjadrenie intimity ženstva. Z krajkovej bielizne ale povyšuje do najvyšších miest outfitov a dostáva sa na kabáty a nohavice. Kombinuje sa s výrazne odlišnými materiálmi, ako je koženka, satén alebo pletenina.

Tohtoročným trendom je najmä oblečenie našité z jedného kusu čipky. Síce sa stále stretávame i s čipkovanými detailmi, ale prednosť sa dáva „celokrajovému“ odevu. Nemusíte sa báť, že šaty z čipky budú pôsobiť príliš elegantne. K dispozícii sú varianty v netradičných strihoch a v rôznych farebných prevedeniach.

Ak nechcete mať z čipky celé šaty či blúzku, môžete využiť iba nepatrného detailu. Tým myslím napríklad tielko s lemom z čipky, cez ktoré oblečieme svetrík v kontrastnej farbe. Alebo možno bežne zakúpiť mikiny a tričká zdobené čipkou – príjemný kompromis medzi športovou a elegantnou módou.

Zdroj: www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.