Sychravé počasie je tu - ako si vybrať kabát?!

Sychravé počasie je tu - ako si vybrať kabát?!

1. októbra 2014, jeseň 2014, dámske kabáty, dámsky kabát, kabát, oversize, trench, fashion, trendy, jeseň

Sponzorovanej odkazy:

S nevľúdnym jesenným počasím prichádza čas kabátov, búnd, viest a všetkého čo nás zahreje. Ak si plánujete kúpiť nový kúsok do svojho šatníka, buďte počas nákupu starostlivá a predovšetkým dajte na svoju postavu a vyberte si ten najvhodnejší, ktorý vám bude sedieť. Oblečenie, nech je najkrajšie, nikdy nevynikne, ak sa v ňom necítite dobre. Samotný outfit by vám mal padnúť, to isté platí aj u kabátov. Kabát je základ jesenno-zimného šatníku v obchodoch nájdete dokonalú kombináciu praktickosti a trendovosti. Každá z vás v nej objaví svoj ​​ikonický kúsok.

Základom je nápad

V jesennej ponuke sú zaujímavé farebné kombinácie, kabáty z kontrastných materiálov aj do bodky premyslené a netradičné strihy. Kontrastné a výrazné farby zaujmú ihneď. Vytiahnu vás z davu a dostanú do stredobodu pozornosti. Naviac napríklad farebné členenie po stranách perfektne predĺži, a tak aj opticky zoštíhli vašu postavu. Milovníčky minimalizmu tu však nájdu aj klasické strihy.

Pozor na dĺžku!

Ak patríte k ženám menšieho vzrastu, vyhnite sa dlhým kabátom až k členkom, zbytočne vás budú ešte viac opticky skracovať. Pre menšie postavy sú ideálne kabátiky, ktoré končia pod zadočkom alebo bundičky krátkeho strihu do pása. Ak nastanú chladnejšie dni a teplota klesne pod bod mrazu možno zvoliť ešte dĺžku kabátiku ku kolenám. Ak si chcete opticky vytvoriť aj nekonečné nohy, uviažte si opasok od kabátiku vyššie ako normálne robíte, vykúzlite si nielen dlhé nohy, ale tiež krásne úzky pás. Mali by ste sa tiež vyhnúť kabátikom s ramennými vypchávkami, ktoré z vás robia malého „Ramba“. Elegantne pôsobia prehnuté kabátiky a bundičky, ktoré vás urobia aj štíhlejšie. Naopak sú na tom vysoké dámy, ktoré si môžu dovoliť dlhé kabáty až na zem. Štíhle vysoké ženy by tento rok určite mali mať aspoň jeden oversize kabát, ktorý je tohtoročným must-have a bude trendy ešte dlho. Čomu by sa, ale mali vysoké ženy vyhnúť sú výrazné a divoké vzory a tiež zvislé prúžky.

Ultra ľahké kabátiky

Ujsť si nenechajte ľahučké kabáty, ktoré sú skvelou alternatívou ku klasickému saku. Využijete ich aj v dňoch, kedy by ste inak siahli po svetri. Akonáhle si tento extrémne príjemný kus vyskúšate, nedáte ho z ruky – respektíve z tela. Skvele sa hodí práve na nadchádzajúce obdobie, keď ráno je chladno a cez deň sa oteplí, kabátik tak môžete schovať cez deň do kabelky a na večer ho opäť vytiahnuť.

Elegancia

Pre tie, ktoré majú rady decentnejší štýl obliekania, nosia radi kostýmy aj šaty a chodia oblečené tak, aby zbytočne nepriťahovali pozornosť. Pre nich je najlepšie zaobstarať si klasicky strihaný kabátik. Záleží na tom, aký bude mať vzor. Trošku odvážnejšie ženy si môžu zaobstarať kabátik s nejakým originálnym vzorom. Silnejšie dámy by mali voliť farby tmavé alebo siahnuť po farebne členených modeloch, ktoré opticky zoštíhľujú.

Jeden kabát na niekoľko spôsobov

Ak v zime neplánujete striedať bundy a kabáty, kúpte si zimný kabát v neutrálnej čiernej alebo camel farbe a jednoduchého strihu, čo je dĺžka po kolená s vypasovaným strihom. Príliš výrazný kabát je na celú zimu a jeseň nepraktický a hodí sa vytiahnuť zo skrine len príležitostne. Nedá sa moc kombinovať a pri častom nosení sa môže výrazná farba okukať nielen okoliu, ale aj vám. Neutrálny kabát vás nikdy neomrzí, môžete v zime cez neho prehodiť kožušinový golier, keď je teplejšie ho odložiť alebo prehodiť šatku. Umelé i pravé kože a látky sú v skvelom vzájomnom kontraste, a to z pohľadu materiálu i farby.

Zdroj: www.asos.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina H.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a módni návrhári.