Ideálna podprsenka - nosíte správnu veľkosť?

Ideálna podprsenka - nosíte správnu veľkosť?

11. septembra 2014, podprsenka, bielizeň, čipka, veľkosť, košíčky

Za posledných pár rokov sa strhla veľká diskusia v oblasti spodnej bielizne, konkrétne o správnej veľkosti podprsenky. Vie či nevie si slovenská žena vybrať správnu veľkosť podprsenky? Ako som si zistila z prieskumov na internete, 80 percent slovenských žien je presvedčených, že podprsenka čo nosia, je tá správna a že si vedia vybrať veľkosť správne. Sama sa musím priznať, že patrím do týchto spomínaných 80tich percent. Po premeraní opýtaných žien sa však zistilo, že väčšina z nich sa snaží nasúkať do menších košíčkov a tým pádom volí väčší obvod cez hrudník. Najpredávanejšia veľkosť na Slovensku je veľkosť 70–75 B a C, ženy sa boja väčších čísel a tým pádom trpia zviazané v zlej veľkosti. Poradíme vám ako správne vybrať podprsenku, ktorá vám zariadi nielen krásny dekolt, ale aj vďaka správnej veľkosti vás prestane bolieť váš chrbát.

Obvod

Jeden z najväčších problémov slovenských žien. Obvod musí byť dostatočne pevný, aby uniesol váhu pŕs. Najhojnejšou chybou žien je, že si vyberajú väčší obvod podprsenky, než aký v skutočnosti majú. Dôsledkom je potom nedostatočná podpora pŕs. Ak po zapnutí podprsenky majú ramienka tendenciu posúvať sa nahor a nezvierajú so zapínacím pásom deväťdesiat stupňov, znamená to, že ste si vybrala zlý obvod podprsenky a musíte zvoliť menší. Podprsenka by mala byť stále na svojom mieste, aj keď zdvihnete ruky, predkloníte, či budete robiť ďalšie pohyby. Podprsenku máme na sebe celý deň, a tú správnu by žena nemala ani pri práci a pohybe vôbec cítiť. Preto už pri v obchode vyskúšajte rôzne polohy, nezabudnite si skúsiť ako sa v nej cítite, keď si sadnete, predsa len je to najčastejšia poloha cez deň a musíte vedieť či vás netlačia a môžete voľne dýchať.

Košíčky

Podľa prieskumu si ženy vyberajú malé košíčky, predovšetkým preto, aby docielili tzv.push up efektu, v domnení že tak budú vyzerať viac sexi, pritom v priemere by potrebovali až o tri veľkosti väčšie. Potom sa stáva, že prsia pretekajú alebo vyliezajú z boku a je po sexi efekte. Nebojte sa pokročilejších písmen v abecede a toho, že sa vo väčšom košíčku vaše prsia utopia, každá značka pochádza z inej krajiny a má svoje vlastné rozmery, košíček krásne celý prsník obopne a vytúžený efekt vám tiež urobí. Podstatné je, aby košíček podprsenky objal celý prsník, a to sa po stranách nevylievalo von. Kostice musia priliehať k hrudníku a lemovať prsník po celej jeho dĺžke.

Ramienka

Zlá podprsenka neposkytuje správnu oporu vášmu poprsiu, a tak všetka jeho váha potom visí na ramienkach. Tie sa potom veľmi radi zarezávajú do kože, a to je zle. Ramienka majú iba doplňujúcu funkciu a nemajú byť tým hlavným „nosičom“ poprsia. Ak ste majiteľkou väčšieho poprsia zvoľte podprsenku so širšími ramienkami, ani majiteľkám s menším poprsím neodporúčam, aby si vyberali podprsenky s veľmi tenkými ramienkami, pretože čím sú tenšie tým majú väčšiu tendenciu sa zarezávať.

Kostice

Ak môžete pod kostice medzi prsiami pohodlne vsunúť dva až tri prsty, potom máte malý košíček. Väčšie prsia v malom košíčku totiž podprsenku tlačia smerom od tela, a tá preto potom odstáva. Zároveň tiež táto metóda dvoch až troch prstov odhaľuje problémy s veľkosťou obvodu. Kostice by mali presne kopírovať mäkké tkanivo prsníka po celej dĺžke. Správne končia až u podpažnej jamky. Ak tomu tak nie je, potom môžu spôsobovať otlaky a nepríjemné pocity pri nosení.

Materiál a strihy

Je na každej z nás aký materiál si zvolíme a ktorý uprednostňujeme. Niekto má rád hladkú bielizeň, iný čipku. Dnes na trhu nájdeme nespočetné množstvo materiálov a tiež strihov. Bohužiaľ ako už to u nás žien býva, ak nájdeme tú správne sediacu podprsenku, už nechceme ďalej pátrať a zostávame pri nej a kúpime si radšej hneď tri nech máme na dlhšiu dobu postarané. Najväčšia chyba slovenských žien je v tom, že sa hanbia alebo boja požiadať o pomoc skúsený personál v butiku, ktorý je vyškolený a pripravený vám pomôcť. Preto si už pri ďalšom nákupe povedzte o pomoc s obliekaním podprsenky a o radu ohľadom strihov, ktoré vám budú perfektne sedieť. Je to bezplatný servis, ktorý vám uľahčí život. Tak prečo ho nevyužiť?

Zdroj: www.asos.com

Autorom článku je Martina H.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, módni návrhári a spodná bielizeň.