Privítajte babie leto štýlovo! / Bohemian chic

Privítajte babie leto štýlovo! / Bohemian chic

31. augusta 2014, vlnený klobúk, dámsky klobúk, must-have, babie leto, leto 2014, jeseň 2014, bohemian, tribal, dámske vesty, crochet, maxi šaty, maxi sukne, strapce, trendy

Sponzorovanej odkazy:

Sparné horúce letné počasie už máme dávno za sebou a teraz si už pomaly ale iste užívame onoho neskorého leta nazývaného tiež ako babie leto. Táto časť roka, ktorá trvá od konca leta a začiatku jesene sa vyznačuje teplým a suchým podnebím len u nás na európskom kontinente. V rovnakom podnebnom pásme v Severnej Amerike je toto obdobie nazývané ako leto indiánske. Oba dva termíny sa veľmi ochotne uchytili, a to aj v oblasti módy. V tejto sezóne akéhosi babieho-indiánskeho leta by ste sa mali obliekať štýlovo, a to znamená jediné – byť bohemian chic!

Poddajte sa etnickým vzorom, móde divokého západu, ľahkým vzdušným materiálom a maxi kúskom ako napríklad šatám či sukniam. Staré oblečenie v štýle hippie budete môcť zase po dlhej dobe vytiahnuť zo skrine. Zelenú bude mať tiež batikovaná móda, ktorá bola dlhodobo „out“. V kombinácii so šperkami v bohemian štýle a tými správnymi módnymi doplnkami môže byť také vkusné batikované tričko absolútnou senzáciou.

Ako už bolo spomenuté, jedným z must-have kúskov, ktorého si babie leto žiada budú maxi šaty a s nimi ruka v ruke idúce maxi sukne. Celé leto 2014 stálo toto štýlové oblečenie na vrchole módnej „hitparády“, a preto bude oveľa jednoduchšie v nich robiť parádu ešte teraz. Za bohemian však nejdú považovať všetky. Bude to chcieť tie správne indiánske farby ako je béžová, červená, žltá alebo modrá a tiež tribal či iné exotické vzorovanie.

Nepôjde to ani bez strapcov. Môžu byť prakticky na čomkoľvek, ale hlavne niekde. Ľahko k dostaniu budú napríklad cardigany pripomínajúce dobrodružné romány Karla Maya alebo kabelky so strapcami z pravej alebo falošnej kože. Skrášľujúci prvok strapcov sa však môže objaviť aj na šperkoch, a to predovšetkým na dlhých náušniciach alebo výrazných závesoch na krk. Všetko spolu dokonale ladí, ale samozrejme sa to nesmie so strapcami veľmi preháňať, aby outfit nepôsobil smiešne, keď by mal byť trendy.

Všetko trendy oblečenie potrebuje aj správne doplnky a jedným, na ktorý by sa v tejto chvíli nemalo zabudnúť je klobúk. Stane sa nielen skvelým ochrancom vašich očí a hlavy pred slnečnými lúčmi, ale aj ozdobným kúskom a akousi čerešničkou na torte, čo sa týka vášho výzoru. Odpustite si však všemožné slamené a umelé klobúky, trendy budú tie vlnené. Takže americký kovboj alebo dievča točí na poli s voľne vznášajúcimi sa pavučinami?

Obávam sa, že indiánske-babie leto to nezvládne ešte bez jedného must-have kúsku, a to vesty. Nepredstavujte si páperovú huňatú vestu, ktorá je nám predstavovaná v jesenných a zimných kolekciách, ale ľahkú dámsku vestu z bavlny alebo kože. Na bohemian vestách sa tiež častokrát objavujú trendy strapce, ktoré môžu dokonca niekedy pokrývať aj celú prednú časť vesty. A ak vás tento indian štýl moc nezaujal, môžem vás s istotou upokojiť, pretože in budú tiež pôvabné crochet vesty. Tie skôr poslúžia ako doplnok či bodka na záver.

Zdroje: www.polyvore.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie, doplnky a kabelky a tašky.