Sprievodca denimom alebo ako vybrať tie správne pánske džínsy?

Sprievodca denimom alebo ako vybrať tie správne pánske džínsy?

22. augusta 2014, pánske džínsy, skinny, slim, voľné džínsy, rovné džínsy, úzke džínsy, loose, sprievodca denimom, denim

Sponzorovanej odkazy:

Aj keď si mnohí páni s módou hlavu nelámu, nájsť tie správne džínsy, ktoré sadnú postave a hodia sa pre rôzne príležitosti, je niekedy veľký kríž. Líšia sa v strihu, dĺžke, šírke a farbe. Nie je denim ako denim. A hlavne vám zakaždým môže inak sedieť rovnaká veľkosť. Módne značky sa moc nezhodujú, a to už nehovorím o neznačkových rifliach, ktoré možno kúpiť na trhoviskách a v obchodoch u nás na Slovensku alebo niekde v zahraničí. Možno o tom nemáte ani poňatia, ale každý strih džínsov má svoje pomenovanie podľa toho, ako vyzerajú a padnú. Pozrieme sa na ne.

Skinny

Pre úzke džínsy sa už vžil názov skinny. Všetci ich poznáme. Sú špecifické svojou minimálnou šírkou, ktorá pevne obopína nohu. V dnešnej modernej dobe im mierne klesol rozkrok, čo páni veľmi ocenia, pretože sa v nich tak cítia pohodlnejšie napríklad aj pri sedení, kedy majú džínsy tendenciu sa vytiahnuť hore. Ich úzkosť je poznať predovšetkým v páse, na nohách v oblasti stehien a členkov. Tieto džínsy si dovoľujú predovšetkým mladí muži a páni, ktorí ich využijú hlavne pri neformálnych spoločenských akciách. Niektorým ženám pripadajú skinny jeans na mužoch sexi, ale niektorí na ne majú presne opačný názor.

Slim

Názov slim sa ujal pre mnohých na také veci ako sú napríklad cigarety, ale teraz bude reč o slim pánskych džínsoch. Tie majú poväčšinou nízky pás, ktorý možno pri predklone a sedu veľmi neoceníte. Ich a zároveň aj vašu štíhlosť zvýraznia v oblasti bokov a nôh. Nie sú tak zúžené v oblasti členkov ako skinny, a preto vám môžu v týchto oblastiach prekryť mnohé z topánok. Taktiež sa ako skinny hodia skôr pre mladšiu generáciu s chudou a modernou siluetou.

Straight

Ako takzvané straight sa označujú džínsy rovné. Pravidelný pás a klasický strih nohavíc. Tento druh džínsov je u mužov jedným z najobľúbenejších a najviac vyrábaných. Skvelé je, že tento strih sedí všetkým typom postáv. Veľa stylistov odporúča mať tieto džínsy vo viacerých farbách a variantách, pretože ich môžete využiť pri akejkoľvek akcii. Perfektne sa kombinujú s ostatným oblečením, módnymi doplnkami a tiež obuvou. Straight jeans sú číslom jedna!

Bootcut

A čo si predstaviť pod pojmom bootcut? Tento termín nie je až tak známy ale džínsy, ktoré sa pod ním skrývajú pozná každý z nás. Ide o rifle, ktoré sa od pása nadol rozširujú. Užší strih cez stehná a mierne širší cez nohy. Hodia sa pre všetkých mužov, ktorí sa nepýšia príliš chudou postavou. Páni so širšími stehnami, ale aj lýtkami majú zelenú. Nejednotvárnost týchto džínsov vytvára krásnu symetriu tela.

Relaxed

Ďalším typom džínsovklasické voľné. Tento strih majú v módnom svete zabraný muži len pre seba. Dámske voľné rifle sa preto označujú ako takzvané boyfriend. V týchto džínsoch sa mnoho mužov cíti najpohodlnejšie. Majú síce nízky pás, ale šírka v celej oblasti nôh im dáva možnosť slobody. Môžu sa nosiť vyhrnuté nad členkom a vôbec to nevyzerá zle. Páni sa tak cítia viac „free“.

Tapered

Zužujúce sa džínsy sú ďalšou možnosťou. Tento strih je uvoľnenejší a širší v oblasti stehien a rozkroku, ale užší na konci. Sú takou alternatívou skinny džínsov, kedy sa muži nemôžu preniesť cez napasovanie riflí v horných častiach nôh. Oveľa lepšie vyzerajú zužujúce sa džínsy potrhané a s dierami. Sú symbolom pouličnej chladnej atmosféry.

Loose

Pod takzvanými loose jeans sa skrývajú akési strihovo ľahké džínsy, ktoré vyzerajú prirodzene a nenútene. Voľný strih cez boky a stehná a rovný strih nohavíc. Tieto loose jeans sú spojením klasických voľných a rovných riflí. Majú ale vyšší pás a páni v nich skutočne vyzerajú bezprostredne.

Zdroje: www.hm.com Thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii pánske oblečenie.