Sprievodca denimom alebo ako vybrať tie správne dámske džínsy?

Sprievodca denimom alebo ako vybrať tie správne dámske džínsy?

17. augusta 2014, denim, džínsy, rifle, jeans, sprievodca denimom, skinny, Superskinny, boyfriend, straight, bootcut

Sponzorovanej odkazy:

O tom, že vyberanie džínsov nie je žiadna hračka, sa presvedčil snáď každý, kto si niekedy nejaké vyberal. Keď sa vám páči štýl aj farba, džínsy vám sú dlhé, veľké v páse alebo odstávajú na bokoch a ak vám sedia, zaskočí vás napríklad ich cena. Pokiaľ ale trochu viete, ako na to, môžete si ušetriť veľa času, ktorý by ste inak venovali ich skúšaniu. Základom je orientovať sa v typoch a strihoch, ktoré sú v súčasnej dobe v kurze. Poznáte ich?

Superskinny fit

Džínsy typu Superskinny fit sa hodia pre každodenné nosenie. Budú vám dobrým pomocníkom, pretože sa hodia ku všetkému a sú in už pekných pár sezón. Spoznáte ich vďaka štíhlym nohaviciam a nižšie položenému pásu. Obzvlášť u týchto džínsov však myslite na pravidlo, že to, že sa do riflí „nasilu narvete“, bohužiaľ neznamená, že vám sadnú. Voľte veľkosť, ktorá vám padne naozaj.

Skinny fit

Ďalším druhom džínsov, ktoré tesne obopínajú nohy, sú skinny fit. Sú opäť úzke, ale pás môžu mať položený nízko, tak, že lemuje boky, alebo naopak veľmi vysoko, čo patrí k súčasným trendom. Aj tieto džínsy využijete pre mnohé príležitosti – do riflí s vyšším pásom zastrčte bielu košeľu a môžete vyraziť na bežný deň v práci, potom stačí obliecť crop top a môžete sa ísť baviť.

Straight fit

Nesmrteľná klasika, to sú džínsy straight fit. Definuje ich klasický rovný strih nohavíc a obvyklá výška pása. V skrini ich už nepochybne máte, ale ak nie, oplatí sa si jedny také zaobstarať. Len tak sa totiž vo svete módy neokúkajú.

Bootcut fit

Názov bootcut vám možno nič nehovorí, ale „zvonáče“ poznáme všetci. Džínsy, ktoré sa od kolien dole rozširujú, sa síce momentálne na vlne najväčšej slávy nevezú, ale všetci vieme, ako sa móda rada opakuje.

Boyfriend fit

Džínsy ako požičané od priateľa, presne tak boyfriend jeans vyzerajú. Dlhé vyhrnuté nohavice, voľný pás a vlastne aj celý strih. Pohodlie z nich len čiší a pridajú uvoľnený look každému outfitu.

Zdroj: www.hm.com , Goodshot RF / Goodshot / Thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.