Cestovanie a príroda sú hlavným motívom pánskej kolekcie Louis Vuitton pre jeseň a zimu 2014/2015

Cestovanie a príroda sú hlavným motívom pánskej kolekcie Louis Vuitton pre jeseň a zimu 2014/2015

5. augusta 2014, Louis Vuitton, LV, pánske oblečenie, pánska kolekcia, luxusné oblečenie, značkové oblečenie, jeseň 2014, zima 2014, pánska kolekcia Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Duch cestovania sprevádza nejednu kolekciu preslávenej značky Louis Vuitton. Hovorí sa, že Kim Jones, kreatívny riaditeľ pánskej línie LV, pre novú kolekciu pre jeseň a zimu 2014/2015 takmer zomrel. Kvôli jej vytvoreniu totiž navštívil pre človeka nehostinné miesta – púšť Atacama, planinu Nazca… V malom lietadielku, s ktorým si vietor pohrával, ako sa mu páčilo, sa možno Kim Jones modlil, aby prežil. Nakoniec však pristál v poriadku a vrátil sa do Paríža s kolekciou, do ktorej všetky zážitky a krásy prírody premietol.

Hlavnou ideou kolekcie Louis Vuitton Men pre nastávajúce obdobie však nie je len cestovanie ako také, ale digitálne, technické cestovanie. Zameriava sa na to, že dnes môžeme poznávať svet prostredníctvom displeja. K vytvoreniu tejto kolekcie boli najskôr študované mapy sveta z vesmíru, ktoré nadobudla NASA a letecké fotografie Machu Picchu, Cusco, púšte Atacama a obrazcov Nasca v Peru. Pri následnej návšteve týchto miest potom boli vybrané tie najlepšie lokálne materiály. Cieľom však nebolo vytvoriť niečo nostalgického, ale premietnuť do kolekcie technický a moderný dojem.

Inšpirácia prírodou sa odráža v každom modeli a bola vidieť aj na prehliadkovom móle, ktoré pripomínalo leteckú fotografiu púšte Atacama. Farebná paleta využíva zemité tóny a stretávame sa tu aj s vzácnymi prírodnými materiálmi, ako je vlna postúpená, z tých najjemnejších chlpov vikune.

Strihy sa dočkali inovácie a je k nim pristupované novým spôsobom. Obleky pôsobia ľahšie a sú šité viac na telo. Navyše sú využívané nové látky, zmesi vlny a mohéru, ktorá je nekrčivá, a teda ideálna na cestovanie.

K tejto téme potom dokonale ladia aj tašky. V kolekcii sa objavujú klasické tašky Keepall, brašne s popruhom cez telo i aktovky. Ak vám v niečom pripomínajú legendárne kufre LV, bude to vďaka inovatívnemu uchu tón v tóne. Dôraz je kladený nielen na ich vzhľad, ale aj na funkčnosť – mnoho z nich sa dá pohodlne zložiť, alebo sa dajú premeniť na ruksak.

Ku každému looku potom patrí konkrétny typ slnečných okuliarov s upraviteľnými bočnicami. A ani muži nezostali ochudobnení o šperky zdobené polodrahokamami a kameňmi – záhneda, jaspis, ametystom.

Zdroj: TZ Louis Vuitton

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii módni návrhári, pánske oblečenie a značky a značkové oblečenie.