Paisley je túto sezónu trendy viac ako inokedy!

Paisley je túto sezónu trendy viac ako inokedy!

11. júna 2014, orientálne vzory, paisley, trendy, overal, dlhé šaty, plavky, bikini, leto 2014, Mango

Sponzorovanej odkazy:

Nepochybujem o tom, že už ste počuli o Paisley. Tohtoročnú sezónu je to snáď jedno z najviac spomínaných slov v módnom svete. Pokiaľ stále ešte tápete, tak vám poviem, že za paisley nepovažujeme nič, čo má spoločné so spevákom a gitaristom Bradom Paisleym. Ide o typ vzorovania na tkaninách, niekedy sa podľa neho dokonca aj tkaniny nazývajú. Kašmírový čiže paisley vzor je tvorený jemnými kvetinovými motívmi, ktoré sú zoskupené do rôznych obrazcov v podobe akýchsi šišiek či kvapiek. Tento vzor sa vyvinul v škótskom meste Paisley, podľa ktorého má dokonca aj svoj ​​názov. Najznámejšie použitie tohto vzoru je na šáloch z kašmírovej vlny, ktoré nazývame pašmína. V tohtoročnej teplej sezóne však nepôjde len o šatky. Paisley sa bude vyskytovať aj na oblečení a iných módnych doplnkoch.

Ak si chceme zachovať tvár, tak sa pozrieme najmä na trendy módne kúsky, ktoré budú tento rok v lete hrať prím. Sú to napríklad overaly. Aj na nich sa bude objavovať paisley vzor. Týmto spôsobom sa dá kombinovať jeden trend s druhým. Môžeme paisley overaly označiť za double trendy! Je jedno, či to budú kraťáskové ľahšie overaly či dlhšie nohavicové. Dôležitý je úmysel. Na overaloch vyzerá paisley vzor dokonale. Pripadá mi, že k nim skvele sedí a bude to zrejme tým, že overal, ktorý je tvorený len jedným kusom oblečenia, si tak nejako spájam s východným indickým a vtedajším perzským svetom.

In budú tento rok v lete aj dlhé šaty, ktoré v spojení s paisley vzorom priamo poletia! Paisley má na veľkom priestore látky neskutočné možnosti, ako sa prejaviť. Buďto sú šaty vzorované celé alebo len ich časť. Použitie paisley vzoru je vo väčšine prípadoch dômyselne riešené a nikdy sa nemôže stať, aby boli dlhé šaty jednotvárne. Ak vás šaty očarili, tak mám pre vás malý typ. Dlhé šaty s paisley vzorom ponúka dostupná módna značka Mango. Vo svojej letnej kolekcii dáva dlhým šatám veľký priestor a podľa môjho názoru sa to vyplatilo. Dlhé šaty rôzneho strihu, látky a hlavne plné Paisley vzoru sa u značky Mango nestratia.

A ak je leto za dverami, tak by sme nemali zabudnúť ani na plavky. Nejde tu priamo o trend, pretože plavky sú potrebné každú letnú sezónu. Chcem len pripomenúť, že aj na nich sa paisley vzor prejavuje. Takéto orientálne plavky sa budú skvele vynímať na plážach v zahraničí alebo vďaka nim je možné preniesť Orient na kúpalisko a prírodné jazerá u nás na Slovensku. Vďaka nim nebudete toto leto šedou myškou, pretože paisley vzor svojou originalitou zaujme všetkých okoloidúcich.

Zdroje: www.polyvore.com www.mango.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.