Lodičky jar 2014

Lodičky jar 2014

23. apríla 2014, ihličkový podpätok, jarné lodičky, lodičky jar 2014

Sponzorovanej odkazy:

Ako vyzerajú krásne v seriáli Sex v meste, vo filme Svet shopaholikov aj na nohách elegantných dám, ktoré vystupujú z luxusných áut. Vysoké lodičky, úzke podpätky a svätyne zdobiace nohy Madonny alebo Lady Gaga. Snívame o nich, skúšame si ich dlhé hodiny v obchodoch a napriek tomu ich všetky nemôžeme mať. Topánky na vysokom podpätku a obzvlášť lodičky veľké pohodlie neponúkajú. Niekoľko sezón sme sa snažili s týmto trendom statočne bojovať a teraz nemusíme. Do módy prichádzajú široké podpätky a nízke lodičky.

Nosia sa ešte vysoké podpätky?

Jeden z módnych trendov, ktorý nás pravdepodobne nikdy neopustí, budú práve vysoké podpätky. Väčšinou sa iba zmení špička topánky alebo tvar a veľkosť podpätku. Jar 2014 tiež praje lodičkám na ihličkovom podpätku, ale nepatrí medzi hlavné must have typy obuvi. Iste nás poteší obľuba platforiem, pomocou ktorých sa aspoň zmenší sklon lodičky a tá sa stáva komfortnejšou.

Tak teda áno, nosia sa stále lodičky na veľmi vysokom podpätku s vyvýšenou platformou v prednej časti topánky. Prednosť sa tento rok dáva lodičkám do špičky – i tým na vysokom podpätku. Kto nemohol s guľatými špičkami nájsť synchronizáciu, sa môže navrátiť späť k pretiahnutým špičkám (má napríklad Zara).

S čím sa ale mnohé z nás budú ťažko zžívať, sú veľmi silné podpätky. Dokonca ich majú aj vysoké lodičky. Myslím, že ide naozaj iba o návyk a čoskoro si budeme široké podpätky užívať. Vo svojich kolekciách ponúka otvorené lodičky na širokom a vysokom podpätku napríklad značka Geox. Veľký výber je v predajniach Baťa, kde sa zameriavajú skôr na lodičky nízke.

Lodičky do špičky

Tohtoročná jar i leto praje novým hitom vo svete obuvi. Vracajú sa výrazné špičky u lodičiek, balerínok i mokasín. Zvýraznenie ale môže byť aj len využitím iného materiálu, lesku či pomocou aplikácie (cvočky, trblietky).

Ďalším prvkom, ktorý sa objaví, je vyrezanie lodičky v časti prstov (áno tie vám budú následne z časti vidieť). Pokiaľ ale lodičky celkovo zle znášate, určite sa do tohto trendu nenúťte.

Lodičky budeme na jar nosiť k šatám, slim džínsom, sukniam v strihu pencil alebo k nohaviciam so zníženým sedom.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii topánky, obuv.