Smokey eyes - Populárne dymové líčenie

Smokey eyes - Populárne dymové líčenie

13. februára 2014, smokey eyes, dymové líčenie, plesová sezóna, make-up, líčenie, očné tiene, maľovanie očí, ceruzka na oči, vizáž

Sponzorovanej odkazy:

Dymové líčenie je jedným z najpopulárnejších postupov a nedá na neho dopustiť väčšina popredných vizážistov. Hodí sa pre každú príležitosť, či už idete na spoločenský ples alebo divokú párty. Ďalšou skvelou správou je, že dymové líčenie zvládne každá z vás, a to nemusíte mať ani kurz vizážistiky. Pri troche sústredenia a tréningu sa dá dymový look vytvoriť do piatich minút.

Tým najdôležitejším je podklad, ale to sa nejedná len o dymové líčenie, ten je číslom jedna zakaždým. Začnite, ako ste zvyknuté. Ak si pripadáte istejšie, keď si najprv pleť pred nanesením make-upu vyčistíte, tak to urobte. Hydratácia je dôležitá a mala by sa jej naučiť každá z nás. Make-up nanášajte špeciálnymi hubkami či štetcom, aby bol pekne rovnomerný a nestalo sa vám, že by na niektorej časti tváre bola väčšia vrstva ako na inej. Dôležité je tiež vybrať správny odtieň make-upu. Nechajte si poradiť alebo si ho určite sama. Ak máte mastnejšiu pleť alebo sa nechcete lesknúť ako zrkadlo, použite decentne púder.

Potom už sa môžete pustiť do samotného líčenia očí. Najprv orámujte celé oko ceruzou na oči. Podľa toho, či chcete skôr warm /teplý či cool /studený odtieň, použite farbu ceruzky. Na výber je čierna, zelená, fialová, hnedá či modrá. Hlavne opatrne, aby sa potom farba ceruzky na oči nebila s farbou očných tieňov.

A teraz už samotné tieňovanie. Pripravte si paletku s tromi očnými tieňmi. Paletky, ktoré sú špeciálne vyrobené pre smokey eyes, nakúpite v každej z lepších drogérií. Najprv začnite najsvetlejším odtieňom. Tieň rozotrite po celom viečku do stratena k vonkajšiemu kútiku. Ak chcete mať namaľovanú aj spodnú linku, použite menší štetec a tieň rozmažte aj pod okom.

Najsvetlejší odtieň vymeňte za tmavší a namaľujte s ním orbitálny záhyb, ktorý sa tak zdôrazní. Tým najtmavším odtieňom potom zdokonalíme vonkajší kútik oka. Stále rozmazávame do stratena, aby nikde nezostali ostré línie.

Dymové líčenie je týmto u konca a už stačí použiť klieštiky na riasy a nami obľúbenú riasenku, ktorá je už len čerešničkou na torte.

Zdroje: www.polyvore.com www.youtube.com Thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Hedvika F.. Článok nájdete v kategórii parfémy a kozmetika.