Plesová sezóna sa blíži! Plesové a spoločenské šaty 2014

Plesová sezóna sa blíži! Plesové a spoločenské šaty 2014

14. januára 2014, plesové šaty, spoločenské šaty, šaty s tylovou sukňou, korzetové šaty

Sponzorovanej odkazy:

Po vianočných hodoch sa nám síce do plesových šiat príliš nechce, ale statočne zatiahneme brušká a vydáme sa v ústrety plesovej sezóne.

Plesové šaty s tylovou sukňou

Ako pre Popolušku! Korzet zdobený kamienkami, riadne vypasovaný a bohatá tylová sukňa. Trend, ktorý sa drží už niekoľkú sezónu v nepatrných obmenách. Občas sa stretneme so stuhou tesne nad pásom, niekedy je tylová suknička úzka a inokedy zas tak bohatá, že partner môže len tak tak svoju partnerku uchopiť okolo pása.

Farby plesových a spoločenských šiat

V zimných kolekciách sme sa stretávali s farbou smaragdovou, s kráľovsky modrou alebo s farbou bordó. Áno, aj tieto farby sa krásne vynímajú na plesových šatách, rovnako ako na inom type odevov. Prežitkom sa stáva sýto červená a tyrkysová, v ktorých sme „pretančili“ naozaj veľa črievičiek a tieto farby pomaly začínajú „vychádzať z módy.“

Na jar sa budeme tešiť z jemných odtieňov pastelových farieb. Prečo sa teda nepripraviť a žiariť tak na tanečnom parkete v nežných odtieňoch fialovej, lososovej alebo pistáciovej farby?

Korzetové šaty

Dlhé, ku kolenám aj mini – korzetové šaty patria medzi našich top favoritov vo výberoch spoločenských, plesových i maturitných šiat. Odhalený dekolt pôsobí zmyselne, korzet dobre zakrýva aj nedostatky a navyše s korzetovými šatami dobre ladia rukávniky, krátke bolerka aj spoločenské šály. Korzetové šaty sa najčastejšie pýšia širokou zdobenou sukňou, avšak postupne sa trendy vracajú späť k rovným jednoduchým strihom.

Hoci v móde je trendy oversize oblečenie, spoločenské šaty holdujú viac prehnutým strihom. Medzi absolútne hity v módnom repertoári spoločenských šiat patrí strih nazývaný „antika.“ Splývavé šaty, naberané pod prsiami, spravidla cez bruško voľné.

Krajkové šaty

Pozrite si tiež ponuku plesových šiat s jemnými detailmi – posiate miniatúrnymi kamienkami alebo zdobené čipkou. Čipka sa teší túto sezónu veľkej obľube a stáva sa mnohokrát na šatách dominantnou. Šaty v prevedení čipky ale každému nesedia, a tak návrhári prichádzajú aj s decentnými detailmi – využitie čipky iba na rukávoch, v časti dekoltu alebo na sukni šiat.

Zdroj: www.promgirl.com , istockphoto_thin­kstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.