Pánske zimné topánky - trendy aj prakticky

Pánske zimné topánky - trendy aj prakticky

24. decembra 2013, pánske zimné topánky, členkové topánky, trendy topánky zima, sneakers, topánky Baťa

Sponzorovanej odkazy:

Možno, že sa práve v týchto dňoch túlate po obchodoch a hľadáte vhodnú zimnú obuv. Mužské kritériá pre výber bývajú vcelku jednoznačné – vybrať rýchlo, kvalitne, cenovo prijateľne. Cieľom je získať univerzálny tip zimnej obuvi, ktorú muž po celú zimu využije. Verím, že aj dizajnová stránka je pre muža dôležitá, ale stojí pri výbere skôr na druhom mieste. Preto dnešný článok zameriam na správny výber zimnej obuvi najmä z praktického hľadiska.

Ako vybrať zimné topánky?

Hoci sa vám to asi nebude páčiť, aj zimnú obuv je dôležité striedať. Preto sa kúpa dvoch párov zimných topánok oplatí viac, než iba páru jedného. Iste už dobre poznáte ohrané výrazy ako je vychádzková obuv, módna obuv a zimná obuv. Tieto pojmy sú pri výbere nesmierne dôležité. Módna obuv síce bude spĺňať všetky aktuálne trendy a pomôže vytvoriť skvelý outfit, rozhodne s ňou však nemôžeme počítať na každodenné nosenie. Módna obuv nie je vhodná pre zimné dni, kedy je topánka zaťažovaná zmenami počasia.

Dážď a sneh rozhodne nepotešia ani vychádzkovú obuv. S početnosťou nosenia už je to síce lepšie, ale aj tak nie je určená do počasia siahajúceho pod mínus päť stupňov. Vychádzkovú obuv si môžeme pomýliť na prvý pohľad s obuvou zimnou či módnou veľmi ľahko. Príkladom môžu byť členkové tenisky, v ktorých je umiestnený kožúšok. Tenisky sú väčšinou lepené a povrchovým materiálom je syntetika. Využijete ich do chladnejšieho počasia, ale pokiaľ možno bez dažďa a väčších mínusových teplôt. Ak chcete kvalitné tenisky, vhodné aj do zimného počasia, poraďte sa radšej vždy s obsluhujúcim personálom predajne.

Označenie zimná obuv by vám malo zabezpečiť potrebné izolačné vlastnosti, ktoré sú v zimnom období nevyhnutné. Aj tak má každá topánka svoju životnosť a je nutné sa o ňu patrične starať. Dobrou voľbou sú predovšetkým topánky kožené. Upozornenie si zaslúži aj spracovanie obuvi – všímajte si dôležitých detailov – najmä či je obuv lepená alebo prešívaná.

Trendy pánske zimné topánky 2013

Dúfam, že teraz úplne nezanevriete na módne trendy. Pri výbere zimnej obuvi sa dá celkom ľahko nájsť kompromis. Značky a módni návrhári si dobre uvedomujú požiadavky spoločnosti na kvalitu a snažia sa stále viac ponúknuť kvalitnú dizajnovú obuv. Trendy sú kožené členkové topánky v rôznych prevedeniach. Stále sa drží trend zipsov či iných ozdobných prvkov. Veľmi in sú farebne odlišné špičky topánky, ktorá tak niekedy pôsobí zámerne opotrebovane.

Keď tenisky, tak predovšetkým sneakery s vysokou podrážkou. Aj to je príjemné spojenie praktického a módneho hľadiska. Na predajných pultoch sa stretneme aj s členkovou obuvou z velúru – krásna, módna, len do vlhkého počasia nie úplne ideálna.

Zdroj: www.bata.cz , www.zara.com , thinkstock

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii pánske oblečenie a topánky, obuv.