Duffle coat alebo kabát so zapínaním na olivky

Duffle coat alebo kabát so zapínaním na olivky

10. decembra 2013, duffle coat, duffle kabát, dámske kabáty, zimné kabáty, teplé kabáty, Tally Weijl, Zara, Pull & Bear

Sponzorovanej odkazy:

V dnešnej dobe sa v obchodoch môžeme stretnúť s toľkými druhmi kabátov, že môže byť ťažké sa medzi všetkými variantmi zorientovať. Dnes si predstavíme kabát, ktorý ste určite neprehliadli. Duffle coat je už od pohľadu veľmi teplý a pozornosť priťahuje aj zapínanie na takzvané olivky. Je tiež vybavený praktickou kapucňou, za čo môže inšpirácia mníšskym rúchom. Ako teda môžeme vidieť, duffle coat nie je žiadnou prevratnou novinkou. Nosil sa v 18. storočí, hitom bol aj počas prvej i druhej svetovej vojny, kedy ho obliekalo britské kráľovské námorníctvo, a fakt, že ho nosíme aj v roku 2013 len ukazuje, o ako štýlový a prepracovaný kabát sa jedná.

Predtým sa tento vlnený kabát vyrábal v klasickej béžovej a tmavo modrej farbe, dnes je spektrum farieb pochopiteľne ďaleko širšie. Tento rok sa môžete poobzerať po duffle coat vo vínovej, horčicovej, zelenej aj ružovej farbe. A kam si pre duffle coat zájsť?

Pull & Bear

Klasický duffle coat v tmavo modrej a khaki farbe zoženiete v obchodoch značky Pull & Bear. Hoci majú tieto kabáty vďaka kapucni a veľkým gombíkom trochu športovejší vzhľad, rozhodne to nemusí znamenať, že sa musíte báť k nim obliecť sukňu. Ako môžeme vidieť práve u Pull & Bear, napríklad kockovaná sukňa bude s týmto kabátom tvoriť štýlovú kombináciu.

Zara

Zara dala duffle kabátom nový a originálny vzhľad. Oživila ich kožúškom, kockovaným vzorom, farbami i koženými rukávmi. Toto trendy osvieženie kabátom určite prospelo a hodia sa skvele pre tých, ktorí si na klasiku príliš nepotrpia. Jediné, čo si Zara od pôvodných duffle coats vzala, sú klasické farby – teda tmavo modrá a béžová. Výnimkou je potom kockovaný kabát hrajúci tónmi oranžovej, šedej, červenej a bielej.

Tally Weijl

Krátku, jednoduchú a nositeľnú variantu duffle coats potom ponúka aj značka Tally Weijl. Vybrať si môžete medzi sivou a béžovou farbou kabátu a výhodou je, že ich môžete ľahko skombinovať takmer s akýmkoľvek kúskom oblečenia.

Zdroje: www.pullandbear.com , www.zara.comwww.tally-weijl.net

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.