Nová kolekcia Cartier - dychberúce šperky inšpirované Afrikou i mestom

Nová kolekcia Cartier - dychberúce šperky inšpirované Afrikou i mestom

13. novembra 2013, Cartier, šperky, luxusné šperky, náramky, náhrdelníky, prstene, náušnice, diamantové šperky

Sponzorovanej odkazy:

Francúzska značka Cartier sa za viac ako sto päťdesiat rokov svojej existencie stala synonymom pre najluxusnejšie šperky vyznačujúce sa nielen honosným vzhľadom, ale aj originalitou. Nie inak je tomu aj u novej kolekcie Cartier, ktorá nesie názov L'Odyssée de Cartier, Parcours d'un style a prenesie nás do rôznych kútov sveta i dávnych časov. Vlani sa kolekcia Cartier nechala inšpirovať Čínou, Ruskom a Parížom, tento rok je to pre zmenu divoká Afrika, ďaleká a nádherná India, ale aj moderná metropola.

Cartier v Afrike

Nespútaná príroda, divoké zvieratá, intenzívne farby, nekonečná energia – to sú africké bohatstvá, ktoré sa stali inšpiráciou aj pre novú kolekciu Cartier. Medzi materiálmi používanými na tému Afrika sú nielen diamanty pochádzajúce práve z týchto oblastí, ale aj ďalšie úchvatné drahokamy ako kremeň, obsidián, turmalín či topaz. Volené sú potom ich sýto oranžové, hnedé a ďalšie teplé tóny, ktoré len podčiarkujú energiu, ktorá zo šperkov vyžaruje.

Cartier v Indii

Už začiatkom 20. storočia začali bratia Cartierový objavovať krásy Indie a vyrábali šperky pre vtedajšiu maharadžu. Pre tento štýl plný farieb, exotických brusov a hodnotných kameňov sa začal používať názov Tutti Frutti. V novej kolekcii Cartier je Tutti Frutti štýl predstavený v podobe sady, ktorá sa skladá z dlhého náhrdelníka, náramku, koktailového prsteňa a náušníc vyrobených z dychberúcich žltých diamantov, ružových turmalínov a granátov, mandarínu a tsavoritu.

Cartier v City

Z Afriky a Indie sa Cartier presúva do metropoly. Tá oslňuje dynamikou, energiou, architektúrou i rýchlosťou. To všetko Cartier prevtelil do magických a nevšedných šperkov zaujímavých tvarov a farieb, ktoré nám môžu pripomínať niektoré budovy a mestské rysy.

Cartier a drahokamy

Základnú inšpiráciu predstavujú pre Cartier prírodné a nádherne sfarbené solitérne drahokamy. Aj tým je tak v kolekcii L'Odyssée de Cartier, Parcours d'un style venovaný priestor. Učarovať vám môžu náramky zdobené solitérnymi drahokamami, alebo kompletné rady šperkov, v ktorých spolu drahokamy vzájomne ladia. Raritou je v tejto kolekcii 88,73 karátov vážiaci hnedý turmalín použitý ako stred náramku pripomínajúci rastlinu. Jej lístky potom tvorí obsidián, sopečné sklo a brilianty.

Zdroj: www.cartier.com

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Jana K.. Článok nájdete v kategórii šperky a hodinky.