Koža - aktér tejto jesene!

Koža - aktér tejto jesene!

1. novembra 2013, trend kože, kožené nohavice, kožené sako, kožené legíny, kabát s koženými rukávmi

Sponzorovanej odkazy:

Jesenná kolekcia jednotlivých značiek sa stáva zástupcami jedinečného umeleckého diela. Tento rok si módni dizajnéri pohrávajú s rozmanitými štýlmi, kombinujú materiály a neboja sa experimentovať. Hlavným aktérom jesene sa stáva koža vo všetkých možných variáciách. Kabáty majú kožené nášivky na ramenách, saká zdobia koženkové goliere, vo veľkej miere sa objavujú dlho opomínané kožené šaty či šaty z bavlny doplnenej o kožené prvky. Zabudnúť nemožno pochopiteľne ani na módne doplnky, a to predovšetkým na veľké kožené opasky zdobiace telo v časti pásu.

Kožené sukne – trend číslo jedna

Úplne jedinečný návrat zaznamenávajú kožené sukne, ktoré síce patria medzi stálice dámskych šatníkov, ale o ich originalite sa doteraz príliš hovoriť nedalo. Z módnych prehliadok svetových návrhárov je vidieť trend sukní pod kolená a také môžu byť kožené sukne pre jeseň 2013. Najviac sa objavuje áčkový strih, a to v podobe kratších sukní aj sukní pod kolená.

Druhým veľmi obľúbeným strihom sú púzdrové sukne. Mňa úplne očarila pencil skirt Asos zo 100% kože s konečnou metalickou úpravou povrchu sukne. Skvelá do divadla aj na párty, stačí len trocha predstavivosti.

Perfektne vyzerá kožené prevedenie klasickej skladanej sukne. Stačí doplniť o vzdušnú blúzku a outfit je hotový. Kožené sukne môžeme nosiť aj v štýle grunge. To znamená kombinovať ich v ležérnom štýle s kockovanými košeľami, bavlnenými tričkami v pánskom štýle alebo zaradiť punkové prvky (napríklad topánky s cvočkami).

Kožené nohavice pre dámy aj pre pánov

Tak veľký výber kožených nohavíc a legín som ešte nevidela. Z veľkej časti sa predovšetkým jedná o imitáciu kože, nie o 100% kožu. Oceňujem predovšetkým kombináciu viacerých materiálov, ktorá dáva koženým /koženkovým aplikáciám viac vyniknúť. Očarilo ma prešívanie kože zdobiacej napríklad časť okolo kolien alebo kombinácia teplákovky s malými koženkovými detailmi.

Značky ako H&M, Zara alebo Koralline majú na výber veľké množstvo legín a legínsových nohavíc. Skvele sa kombinujú s maxi svetrami alebo sa pomocou nich dotvárajú skvelé párty modely.

Jedny z najefektívnejších modelov má opäť značka Zara. Kolekcia TRF je plná kožených sukní, dámske aj pánske saká aj kabáty sa pýšia koženými rukávmi a páni si môžu vychutnať jedinečnú kolekciu s mnohými koženými prvkami.

Zdroj: www.asos.com , www.zara.comwww.attrativa.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Martina B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie a pánske oblečenie.