Aké sú trendy na jeseň 2013?

Aké sú trendy na jeseň 2013?

20. septembra 2013, trendy, trendy v dámskej móde, jesenné trendy, trendy jesene, trendy jeseň 2013, fashion trends, fashion trends fall 2013, fashion trends autumn 2013

Sponzorovanej odkazy:

Jeseň je tu a okrem pár dní babieho leta nám už asi žiadne príjemné prekvapenie neprichystá. Pár rýdzo jesenných dní máme práve za sebou a je nutné povedať, že to nie je nič pekného. Niečo pekné ale predsa len každá zmena obdobia prináša, a to zmenu šatníkov a s tým spojené trendy. Aké budú trendy na tohtoročnú jeseň? Na to sa pozrieme práve teraz.

Čierna a grunge!

Každá jeseň sa nesie v znamení temnejších a tlmenejších odtieňov ako na jar a v lete, avšak tento rok sa farebné spektrum naozaj veľmi obmedzilo. Prevláda čierna, trendy je byť v čiernom od hlavy až k päte a môže za to opäť grunge. Móda, ktorá je charakteristická pre hudobný štýl, tak populárny v 90. rokoch, sa neustále vracia a tento rok v plnej paráde a ruka v ruke s punkom. Čierna koža, červená kocka, priehľadné čierne vsadky, ostne a čierne čižmy alebo martensky. Tak by sa dal popísať jeden z trendov tejto jesene. Určite si kúpte čiernu širokú, krátku sukňu, v kombinácii s upnutým topom s rukávmi vytvoríte drzý a fresh look.

Čierna sa však túto jeseň nepredstavuje len vo svojej grunge podobe, ale ponúka aj svoju sexy a elegantnú stránku. Veľmi tento rok vyniknú dlhé čierne šaty, krajkové topy či splývavé alebo slim čierne nohavice. Stále in sú aj jazdecké vysoké čižmy nad kolená. Trend oblečenia, ktorý pripomína spodnú bielizeň (tento rok ho do svojej kolekcie zahrnula Zara) tiež najlepšie vynikne v čiernej. Čierna je tento rok proste in, a to za každých okolností.

Snehovo biela


Aby však tej čiernej nebolo príliš, vymysleli si návrhári, že ju budú konstrastovať s bielou. Biela a krémová budú in na jeseň a hlavne potom v zime. Celobiely trend sa návrhári snažia presadzovať už niekoľkú sezónu, ale zatiaľ sa to na verejnosti príliš nedarí. Určite za to môže nepraktickosť tejto farby. Kto niekedy mal biely kabát určite vie, o čom hovorím. Avšak biela je veľmi slušivá farba a najlepšie vynikne práve v kombinácii s čiernou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu.

Oversized

Čo sa týka strihov, mnoho noviniek si tento rok „neužijeme“. Najväčšou novinkou do nášho dámskeho šatníka sú oversize kabáty, ktoré sa hojne objavovali na prehliadkach pre tohtoročnú sezónu jeseň /zima. Netuším do akej miery sa budú objavovať aj v slovenských uliciach, ale k dispozicii teda rozhodne sú a to napríklad v Zare.

50 odtieňov modrej

Predsa len sa medzi tou záplavou čiernej a bielej nájdu aj zaujímavejšie odtiene. Konkrétne to budú odtiene modrej, a to všetky. Od svetlučkej baby blue cez popolavú modrú až po kráľovskú modrú alebo navy blue.

Okrem modrých odtieňov, môžete aj tento rok pokračovať s burgundy a khaki. Ani túto jeseň nezabudneme na čipku, in sú stojačiky, roláky ale aj hlboké výstrihy avšak nie v dekolte ale na chrbte.

Veľmi sexy je tohtoročný trend úzkych sukní do pásu v dĺžke pod kolená, avšak pozor, môžu si ho dovoliť len veľmi štíhle dievčatá a rozhodne si k nim musí vziať podpätky. Dĺžka pod kolená je in a sukňa nemusí byť len rozhodne úzka, ale aj naopak široká kruhová.

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Beáta B.. Článok nájdete v kategórii dámske oblečenie.