Fashion trend: Drevené slnečné okuliare si nesmiete nechať ujsť!

Fashion trend: Drevené slnečné okuliare si nesmiete nechať ujsť!

28. augusta 2013, drevené okuliare, drevené slnečné okuliare, slnečné okuliare, značkové slnečné okuliare, Proof okuliare, Vuerich B. okuliare, trendové slnečné okuliare, trendy slnečné okuliare

Sponzorovanej odkazy:

Nemyslím si, že by boli Slováci v móde nejako konzervatívni, teda aspoň čo sa mladej generácie týka, ktorá sa o módu už veľmi živo zaujíma, avšak aj napriek našej otvorenosti, väčšinou prijímame módne trendy s ročným oneskorením. Taký som mala pocit hneď po príchode domov zo Španielska, kde som strávila rok. Španieli a aj Taliani, s ktorými som tento rok strávila, sa o módu samozrejme zaujímajú trochu viac ako my, je to akousi ich prirodzenosťou, a preto tiež nové módne trendy absorbujú a aplikujú skôr. Jedným takým, ktorý ma nadchol nielen dizajnom, ale aj celkovým nápadom a konceptom, sú drevené slnečné okuliare. Sú originálne, luxusné, ručne vyrábané, elegantné, kvalitné a ľahučké.

Avšak nemusíme Talianom a Španielom závidieť, aj u nás sa dajú drevené, ručne vyrábané okuliare kúpiť. U nás ich ponúka napríklad spoločnosť Funforsun, za ktorou stoja dve mladé slečny a ktorá práve teraz ponúka napríklad drevené okuliare značiek Proof a Vuerich B. , o ktorých si dnes povieme.

Proof

Značka Proof sa zrodila pred dvomi rokmi v garáži v Idaho. Traja bratia, vyrastajúci v blízkosti rodinnej lisovne si vypestovali k drevu veľkú lásku a obdiv. Jeden z bratov a zakladateľ firmy Brooks Dame mal sen vyrábať lyžiarske palice. To sa ale našťastie ukázalo ako úplné fiasko a zrodili sa úžasné drevené okuliare Proof.

Čo však začalo nevinne ako pár okuliarov pre rodinu a priateľov sa stalo plnohodnotným podnikaním. Pomocnú ruku podali Brooksovi jeho dvaja mladší bratia – Tanner a Taylor – a dnes je Proof svetovou značkou s obchodmi a fanúšikmi po celom svete. Firemné motto znie „Look Good. Do Good.“, ktoré vyjadruje názor, že človek môže dobre vyzerať a zároveň aj pomáhať. Značka sa snaží vyrábať produkty šetrné k životnému prostrediu a vracať späť to, čo si vzala. Pre výrobu okuliarov sa používa dlhodobo udržateľný a obnoviteľný materiál, ktorý je šetrne získavaný, využívaním bambusu nedochádza k poškodeniu prirodzeného životného prostredia pandy veľkej, okuliare sú recyklované a časť zisku je venovaná na charitatívne účely, napríklad očnej klinike v Indii alebo k novému zalesneniu Haiti .

Drevené okuliare Proof

Ručne robené drevené okuliare Proof sú vyrobené prevažne z jedného kusu dreva a z odlišných typov drevín rôznych odtieňov ako je napríklad bambus, mahagón či eben. Tvary a štýly okuliarov ocenia ako konzervatívec, tak aj ten, kto chce byť viac či menej výstredný. Škála skiel je veľmi široká, od čírych, cez klasické šedé, polarizované, až po napríklad zlaté zrkadlové. V súčasnej dobe si môžete vybrať takmer z dvadsiatich rôznych modelov okuliarov. Niektoré sú určené priamo ženám a niektoré sú unisex. Zvláštnu limitovanú edíciu tvoria okuliare vyrobené zo skateboardov, v ponuke sú v štyroch rôznych farebných kombináciách vždy s polarizovaným sklami. Dioptrické sklá je možné vložiť zatiaľ do troch celodrevených modelov.

Vuerich.B

Práve už zo spomínaného Španielska je aj značka Vuerich B. , ktorá predstavuje ručne vyrábané drevené okuliare vysokej kvality. V roku 2011 ju založili bratia Baptiste a Gianni Vuerich, ktorí sa už niekoľko rokov venujú dizajnu a spracovaniu dreva. To najzaujímavejšie na okuliaroch Vuerich B je, že sú vyrábané zo skateboardov. Na tento nápad prišiel Baptiste Vuerich, ktorý študoval industriálny dizajn a pri svojej záverečnej práci, použil svoj skateboard, na ktorom jazdil už dvadsať rokov. Vytváral z neho rôzne objekty a pritom stále hľadal spôsob, ako tento materiál najlepšie využiť. Vykonal rôzne testy a vyrobil niekoľko prototypov drevených rámov, v ktorých videl skutočný potenciál. V procese vývoja mu pomáhal brat Gianni, ktorý sa profesionálne venuje využitiu a spracovaniu dreva v interiéri a exteriéri. Spojením ich zručností a vedomostí vznikli veľmi kvalitné a originálne drevené okuliare.

Okuliare zo skateboardov

Značka spolupracuje s výrobcami skateboardov z celého sveta. Skateboard sa skladá z niekoľkých vrstiev javorového dreva, ktoré v tomto prípade pochádza zo Severnej Ameriky a Kanady. Všetky okuliare z tejto kolekcie sú unikátne, pretože každý skateboard je iný. Než sa okuliare začnú vyrábať, odstráni sa zo skateboardov páska a všetky prejdú selekciou na základe kvalitatívnych požiadaviek. Niekedy sú skateboardy vo veľmi zlom stave, ale to väčšinou nevadí, pretože sa na výrobu rámov používa „srdce“ skateboardu. Potom nasleduje rezanie, brúsenie, lepenie drevených pántov, lakovanie a na záver montáž rámu a straníc. Zo spolupráce so známou značkou Quiksilver vznikla limitovaná kolekcia päťdesiatich kusov drevených okuliarov, ktoré sú zhotovené zo skateboardov, ktoré im dodala práve táto módna a športová značka.

Kolekcia z preglejky

Okrem okuliarov zo skejtov, vyrába firma tiež okuliare z preglejky, tie sa skladajú z niekoľkých drevených vrstiev. Obruba sa skladá z desiatich vrstiev a stranice zo siedmich. Na výrobu okuliarov sa používa javor získavaný zo Severnej Ameriky a ďalej exotické africké dreviny bubinga (hnedo- červené) a wengé (tmavo- hnedé). Na okuliare z javora sú používané nechemické farby. Okuliare sú opatrené pohodlným dreveným nosníkom.

Zdroj: proofeyewear.cz, vuerichb.cz

Sponzorovanej odkazy:

Autorom článku je Beáta B.. Článok nájdete v kategórii slnečné okuliare.